Лъжата, нашата добра позната
приятелка, откакто съществуваме
в най-щастливият човек ме превърна на земята -
Дойде у нас... И разцелува ме...
Отворил бях компот от джанки
и дробих си попарата, закуска.
Тогава я видях пред мен по бански
в мигът... на първата целувка...
Мълчах, че думите ми бяха онемели,
а тя спокойно седна срещу мен,
кръстоса си краката снежно бели
и каза еротично: "Добър ден".
"Добър да е - изфъфлих притеснено -
С какво заслужих тази чест гореща?"
А тя усмихна ми се най-блажено
и каза: "Това е нашата специална среща...
Аз съм като феята орисница,
със всеки жив човек се срещам по веднъж.
Съдбата му в мойта броеница
е скрита... Ще ти разкрия бъдещето... Бъди мъж!
Ще имаш хиляди успехи, пари и слава.
Ще бъдеш най-велик, богоподобен.
Ще се гордее всеки, който те познава.
От всичките ще бъдеш най-способен!
Жените ще лудеят във тълпи
когато само чуят твойто име...
В света ще бъдеш тъй значим ти,
колкото папата във Рим е...
Ще бъдеш ти дори безсмъртен
в паметта и в гените на хората,
по-велик от всеки смъртен
родил се досега в историята!"
Така ми говори тя с часове -
Лъжата беше искрена и честна...
Аз паднал бях пред нея на колене,
дори и не разбрах кога изчезна...
Сега съм най-щастлив от всички на земята!
Във мен могъщество вирее с вярата -
Светата истина разкри пред мен Лъжата!
Ще бъда най-великия... но нека първо си доям попарата...
24.05.2014.
Георги Каменов
© Георги Каменов Todos los derechos reservados