или "Всичко е добре, когато свършва добре"
На бордюра,
в тъмнината -
черно БеЕмВе
се катуря,
`Искри мята,
мачка джанти - две.
Най- подире
бавно спира,
точно на кантар,
а шофьорът
се кокори -
нищо че е стар.
Кой на помощ
да повика?
Кой ли ще се спре?
Бодри Фордовци
пристигат -
Майстори са те.
С крик,
павета и кръстачка,
сила и сърце,
взимат
спешната задача
в своите ръце.
От шосето
отстраняват
тежката кола
и така
предотвратяват
катастрофа зла.
(шофьорът)
- Позволете ми,
Момчета,
да благодаря!
Искате ли
да ви черпя
или да платя?
(Фордовци)
- Ний не щем
пари и злато,
нафта и бензин.
Занапред
бъди приятел
на овала син!
© Яким Дянков Todos los derechos reservados
Което не се отнася до храбростта на "фордовци"-те, разбира се.