Питаш ме, дъще, а отговор нямам,
как обичта се спасява?
Ето, поглеждам над твоето рамо,
мисли за наниз пресявам...
Всяка от тях - култивирана перла,
зЪрно - безценен подарък...
Слушай внимателно: тъй ще намериш
обич под слънцето жарко!
С устни и с поглед... Пусни я в теб, дъще!
Огън за нея разпалвай!
Щом обич огнена имаш си в къщи -
крачиш през дните корави...
Твоята обич ще бъде на топло,
нежно докосвай я с пръсти.
Времето дипли спиралите обли -
тя с теб променя си ръста!
© Елия Todos los derechos reservados