И днес ме питаш любими човече
как бих дресирала своя дракон?
За моята приказка е късно вече,
затова ще използвам сигнал- нискочестотен.
И щом вниманието му привлека
ще се кача на крилете му бързо.
Към небосвода в миг ще полетя
и с него ще остана завързана.
Поставен в тази сложна ситуация
той няма да има къде да избяга.
Ще поиска от мен компенсация
и ще получи любима награда.
И щом се сдобия с огнен любимец,
Серафим ще го кръстя аз.
Едва ли ще бъде питомец
свободата негова аз ще ценя.
Ще настоявам за приятелство,
за помощ в този свят човечен.
И той изправен пред това обстоятелство,
ще приеме желанието ми сърдечно.
После аз ще го обикна
ще го въведа в моя фантастичен свят.
Където постепенно ще привикне
и с мене ще се чувства най-богат.
Така веднъж разбрал, че в моето лице
намерил е той верна дружка.
Ще се научи да ме прегръща като дете
а щом съм тъжна, ще ми носи теменужки.
Изградили веднъж силно доверие
ще бъде лесно двама да се учим.
Така ще изчезне всяко недоверие
и накрая драконът мой ще бъде обучен.
© Нора Флорова Todos los derechos reservados