27 mar 2021, 18:49

Каква е скромната ми дан? 

  Poesía » Filosófica
210 2 6

Каква е скромната ми дан?
Кому какво ли пък съм дал?
Чудак, самотен, неразбран,
извайващ чудеса, от кал.
И всичките ги подарих,
хартен жерав – всеки стих,  

 

в очите чужди небеса,
намира и танцува там.
Дори стоманени да са,
това не искам и да знам.
Сред присмех, болка, чума, мор,
аз, като бурен – твърдокор,

 

разтварям цветове, листа,
нагази ли ме някой, с крак,
бодлите никак не пестя
и се изправям, няма как.
Отровата за мен е цяр,
за мен важи законът стар,

 

каквото имаш, го раздай,
каквото нямаш, го задръж,
илюзии, за ад и рай –
се изпаряват изведнъж,
но може в другия живот
и плевелът да върже плод.

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??