Какво е Жената
И Бог създал света,
изпълнен с красота
и безкрайни небеса,
а над широката земя
било осеяно със цветя
и омайни чудеса
Но искал в същество -
мило, хубаво и добро,
всички тези красоти
да обедини,
така създадена била
и първата жена
Богиня тя била
на цялата земя,
по-нежна и добра
от всичките цветя,
по-мила и красива
от цялото небе
и чиста и невинна
като ангелски криле!
© Николай Николов Todos los derechos reservados