Какво е любовта, човече?
все се питам и не мога да измисля
дали е стягане на гърлото от болката
да не обичат те, а ти да ги обичаш.
Какво е любовта приятелче?
...това обсебващо ни чувство на идеал ли?
Не зная как, но аз съм все дрогиран
от любовта си към поредната жена.
Какво е любовта бе хора, помогнете
аз чувствата си в ред да вкарам...
защо така се случва ми кажете
когато аз обичам тя да бяга.
Нима съм толкова страхлив
да си призная чувствата в любов
едва ли, мисля че е клетва лоша
когато аз обичам, мен да не обичат в тоз живот
Какво, като си имам обожателки
в тях няма я от твоята искра
защо човек се влюбва постоянно
в най-неподходящия за него?
Какви ли монолози още ще измисля
за приказни и несъществуващи любови
защо във тоз живот на морални липси
аз все се хващам за любовта като спасително въже?
© Борислав тодоров Todos los derechos reservados