Какво е мъжът без жена ?
Нощно небе без луна.
Огън без пламък – тъма .
Пустиня - без капка вода .
Какво е мъжът без жената ?
Кораб без вятър в платната.
Песен без думи изпята.
Бездомник без хляб във ръката.
Какво е мъжът без жена ?
Изгаснал вулкан - пустота .
Бездна безкрайна – тъга.
Живот без цел и мечта.
Какво е мъжът без жената ?
Черно небе без звездата.
Храм без иконата свята.
Дърво без корен в земята.
Какво е мъжът без жена ?
Празна черупка - там на брега.
Ручей не влял се в голяма река.
Скитник изгубен паднал в калта.
И често се чуди и пита мъжа ,
Що за чудо е тази жена?
Човек е Жената , човек е мъжа.
Две половинки - на Бога деца .
Напуснали Рая , познали греха
В Любов живеят - планета Земя.
© Александър Георгиев Todos los derechos reservados