Какво е поет без муза!?
място - квартална кръчма
Киро - поет
Кварталният поет отново е в беда,
горкият, в собствен сос се пържи.
При ,,онзи некадърник,, музата му отишла
и не искала за нищо да се върне.
А той си имаше и стил, и амплоа.
Как така изведнъж да ги смени?
А трябва... имаш ли си работа с жена,
очаквай всякакви беди.
Опитах, казва, от сайт за поезия
да гребна мъничко мая. Не е грях, нали?
Но ще ти призная, братко, амнезия
проклета щеше да ми налети.
Чета стиха и нищо не разбирам...
Дали авторът е бил със трезва свяст!?
Като мишки думите спринтират
и тряс... над паметта изгубих власт.
Световъртеж - куплета щом повторих,
заигра се всичко в бесен танц,
едва успях прозорец да отворя,
въздух глътнах, хеле оживях.
Ти знаеш, брате, колко ракия съм изпил,
за това се иска мнооого здраво семе.
Това е срам, стих мъничък като бацил,
щеше да ме гътне, дявол да го вземе.
Ще стана продавач в ,,Плод и зеленчук,,
и тогава няма да ми трябва муза,
а на вас, глупаци, не е потребен тук
поетът, при когото трепетна луната слиза.
© Запрян Колев Todos los derechos reservados