Индийците са вече англичани.
Сирийците са вече европейци.
От миналото, нищо не остана.
Светът трепери от едни корейци.
Циганите, роми се наричат.
От Ромул и от Рем ли произлизат?
Дори и враговете се привличат.
Човешкото е във световна криза.
Миксирано е всичко като в шейкер.
Представата за истина се срути.
Оставка си подаде Тони Блеар,
ала остава все на поста Путин.
Америка избра милионера.
Китайците пък пълнят магазини.
В България е всичко далавера,
било с червени, жълти или сини.
От тази съпоставка става ясно,
че всичко е надолу със главата.
Работя си за чужденци, безгласно
и питам се, каква ще е съдбата.
© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados