15 dic 2016, 17:26

Какво непреживяно ни остана 

  Poesía » Civil
403 0 1

Сълзи попиват в грозни руини.
След огъня, тревогите витаят.
По празниците - тостове с беди.
Ще дойде ли на ужасите краят?

 

Проклети ли сме, Боже? От кого?
Вместо заря, камбаните ще бият.
Нали доброто, плаща се с добро?
Защо сега в гробовете го крием?

 

Черен флаг до знамето виси.
Родината, отново е в помана.
Вода ни дави, огън ни гори,
какво непреживяно, ни остана?

 

По Коледа се случват чудеса,
а ние сме задавени от рани.
Изкупваме, ала чия вина?
Стига вече с кървавите бани!

 

България отново е в сълзи.
Черни дупки зеят за гробове.
Маркиз дьо Сад дори е в шок. Мълчи!
Душите ни, са скъсани джобове.

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??