Той загина, за да спаси раята,
до последно с враг се сражава!
С борба се постига свободата,
любов към народа го окуражава!
В Стара планина той падна,
но безсмъртен е в сърцата!
Нацията, за избавление жадна,
възхити се от четата сърцата!
Ботев, поетът ни гениален,
възпя подвига им в рима!
Помнете примера морален,
та България и утре да я има!
© Георги Todos los derechos reservados