Какво стана с българския народ?
Вечно ли ще бъдеме заспали?
Нека защитиме своя род.
Стига вече сме търпяли!
Какво стана с българския народ?
Огледайте се, хора, живееме като в рог.
Славата, българското не трябва да дадем.
Ще се бориме за тях, народе, дори ако трябва да умрем!
Нека защитим честа си,
че е като платно бяло.
Нека да я защитим,
че след нази, поколение иде цяло!
© Никалас Борисов Todos los derechos reservados