Какъв бе Той, Иисус? – Пророк, Месия,
небесен лъч, дошъл
от някакъв далечен свят
една съдба определена или орисия.
А ярката звезда гореше
като божи знак.
Думите му бяха топлина,
никнеше доброто във душите
вярващите виждаха ореол от светлина
и тръгваха след него – по следите.
Ерусалим го срещна със цветя,
пътя му огласяха възторжено "Осанна"
светилището стигна и с ръка
изгони търговците от храма.
Той знаеше, че е Изкупление –
от венеца трънен
ще тече кръвта,
ще носи кръста
към Голгота в ден последен
и после ще възкръсне
и – променѝ Света.
Април, 2017
Варна, Гавраил
© Гавраил Йосифов Todos los derechos reservados