Небесен знак..!
Звезда проблясва.
Очите гледат
странното явление,
във ясла за сено
детски глас проплаква
роден е младенец,
надежда и знамение.
Какъв е той?
Син на дърводелец?
Или по божи знак
заченат и роден,
призван да бъде цар
или със трънен венец
на кръста призован
в последния си ден?
Той беше всичко,
дъх и упование,
за бедните лечител,
изкупваше греха
на хората показа
радост и страдание
и после тръгна си
но промени света.
Декември,2019г
Варна,Гавраил
© Гавраил Йосифов Todos los derechos reservados