91.
Познати, непознати, свои, чужди,
различни хора и съдби различни
и всеки има свойте нужди,
за всички или просто лични.
Любов, омраза, радост, мъка,
дълбоки чувства, нам познати,
случайна среща и разлъка,
това са то житейските обрати.
Покорство, бунт и безразличие
във нас са скрити надълбоко,
заради някакво благоприличие
те нараняват ни понякога жестоко.
Какъв да бъде - всеки сам избира
и свойто място във света намира.
03.11.2010 г.
© Миро Todos los derechos reservados
във нас са скрити надълбоко,
заради някакво благоприличие
те нараняват ни понякога жестоко."
Аз не виждам логика в това четиристишие, даже има противоречие- покорство, бунт и безразличие...то четвърто състояние за живите няма.