Какъв си бил… защо си бил.
Човек прахосва твърде много време
във размисъл кога и как
по пътя за „оттатък“ ще поеме,
с последния за него влак.
От нас не всичко винаги зависи
какво ще стана за напред.
Живей със ясна мисъл, че и ти си
от чакащите своя ред.
Затуй каквото можеш направи го,
но другите не подценявай.
И знай – Живот не пише се с индиго…
достойно, честно остарявай.
Единствено делата ти остават
с живота щом си се простил.
По тях „останалите“ ще решават
какъв си бил… защо си бил.
© Христо Запрянов Todos los derechos reservados