Камо грядеши, Родино мила!
(гафът преди ерата на тройната коалиция)
По времето демократично
се случи нещо неприлично!
Кам Върха, като стоножка,
изпълзя засмян Серьожка.
И с ентусиазъм поривист,
изгря на небосклона чист!
Изгря и на Света показа
как за Власт
се бори
комунист!
Това Червено изтърсаче,
като моделче от Версаче,
без капка свян дойде на власт
с Победа - своят собствен глас...
Е, имаше и нещо купено
с червена мръсна пачка!
Мъъъничко помогна му отзад
и турска повдигачка!
А пък Гинес изпадна в стрес!
И обезумял едва-едва довтаса
да пише: "Премиерче само за пет часа"
Европо, бързай да ни вземеш с теб!
И не забравяй, че за да сполучиш,
от нас ще трябва
да се учиш...
© Петър Петров Todos los derechos reservados