Камуфлаж
По телевизията гледам, по радиото слушам,
разни "образователни"
програми...
Чак като свършат подразбирам.
Това са си платени,
добре гримирани
реклами...
Масмедии шумят, думи, образи и гласове
препращат...
Но само думи, ликове и гласове
на тия, дето най-добре
си плащат.
И демонстрират "нова визия"
на обективни, независими и честни
преса, радио и телевизия!
Ах, как силно ме обзема
опиянението на рекламите!
Из хола куцам и проклинам
на именития Ментайн
измамите...
И няма Етика, Морал и Срам,
че за парите от рекламата
медиите се превръщат
в откровен проводник
на Измамата...
© Петър Петров Todos los derechos reservados
че за парите от рекламата
медиите се превръщат
в откровен проводник
на Измамата..." - абсолютната истина! Поздрав за смелия, разчупен стих!