Погледни нагоре, виж падащата капка,
хвани я здраво и отвори своята ръка,
ще я забележиш ли, когато си в мрака,
или ще я оставиш да седи сама!
Приятел се опитай да я направиш,
защото твоя е от този момент нататък,
нежността ù да не забравиш ти внимавай -
тя е любовта в живота ти тъй кратък.
© Димитър Стоянов Todos los derechos reservados