Понеже в любов съм заченат,
в кръвта си аз нося любов.
И всичките клетки ми стенат -
готови за устрема нов.
И всякое живо обичам,
защото и то е любов.
Затуй във душата надничам
да търся любовен покров.
В минути любовни, Богиньо,
към теб се обръщам със зов.
Във чаши с горчивото вино
да сложим и капки любов!
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados