Много е късно да ставате по-добри.
Много е късно някой да ви повярва.
Много е късно за прошка, за милост дори.
и неподготвени недоверието ви сварва...
Е, и сега? Ето какво ви се случи –
да се справяте с нещо наистина страшно...
Много е късно точно сега да се учите.
А и няма от кой да препишеш домашното?
Много е късно, ала е време урокът
да се научи, за да решите задачите...
Малко сте учили? Но със края на срока
иде денят и за оценките значи...
Всички медици борят се днес със заразата...
С тях някой ден пак ли ще се отчитате?
С маските долу как ли ще се опазите?
Само със лозунги да не опитате!
Много е късно сега да си правите планове...
Някой ден (знаем и ние) това ще отмине...
Но в тишината,
от вкъщи,
и вече отрано,
сме ви приготвили карантина.... !
Април 2020
© Георги Ванчев Todos los derechos reservados