/ по повод наводнението /
О, мое село, мое родно село,
защо се спря над теб пороят зъл?
Кажи, по грешен път ли бе поело?
Да стори Бог това, не би могъл!
Любов е Бог и Той не ни наказва,
оставя ни сами да преценим
какво да засадим в душата – пазва
и плява от просо да отделим.
А ние се отричаме от Него
и търсим Го когато съгрешим,
все караме по лесните пътеки,
но трудните са важни. Днес мълчим.
И наш е изборът за всяко нещо,
преди да вземеш, трябва да дадеш,
че въглените черни са горещи,
да не превръщаме живота в пещ!
© Nina Sarieva Todos los derechos reservados