КАРТИЧКА ОТ НОЩНА ВАРНА
... гаснат кухни, светват спални, Варна стихва до зори,
курви, сводници – брутални! – почват свади за пари,
стърже в гнилите афиши! – мухъл вятърът суши,
катедралните бакшиши пак се пръскат с „Givenshy”,
травеститът дърт в хотела хълта –
сякаш че на лов:
– Здрасти! Казвам се Анжела, и съм жаден за любов!
И линейката ще вие! – бяло псе на пресен гроб –
с трима луди моторджии – донори на черен дроб,
из суграшиците кални не мирише на липи! –
гаснат кухни, светват спални –
Варна вече сладко спи.
© Валери Станков Todos los derechos reservados