Едно горещо лято във Улцин.
И ледена прегръдка на море
с невидим многопръстен галещ бриз,
рисуващ свои нови светове.
Безкрайно ситен пясък, като сол,
във гънките на кожата попил.
Глицинии, зокум, рододендрон
под тежки цветове глави превил.
Наоколо – кипарис, черен бор,
поляните – с трева човешки ръст.
В Бояна, в Шкодрен – калимери в строй
с гигантски пръти рибите ловят.
Това навярно е било Еден!
Дано и ти го видиш някой ден!
© Павлина Гатева Todos los derechos reservados