Обгръщащата миризма на тор,
петелът, кукуригащ сред полето.
Покрит със слама старият обор
и рееща гугутка във небето.
Усърдното жужене на пчелите,
мучаща крава във далечината.
Полъхващият вятър във липите,
окъпани от слънчева позлата.
Тревички, клони, мравчици и къщи,
лицето ми - от благост засияло.
От детството ми спомен ме прегръща,
ухаещ на градина разцъфтяла.
© Светлето Todos los derechos reservados