Художник вдъхновен рисува миг
от вечният живот на красотата.
Косите ти, очите, твоят лик
сияят и излъчват ти душата.
От вечният живот на красотата
към тебе непрестанна обичта е.
Картина си пречувствена - Жената -
поезия, в която днес мечтае.
Очите ти са езера - Светлик
лъчите си дарява с топлината
и в приказният чудодеен пик
все в тях се отразява синевата.
Лъчите си дарява с топлината
артистът без да се разколебае.
Картина си пречувствена - Жената -
поезия, в която днес мечтае.
Усмивката е съвършенен блик
от извор чист, роден от планината.
Тъгата ти превръща се в мъник,
от радост е напираща сълзата.
От извор чист, роден от планината,
по тебе чародей любов ще вае.
Картина си пречувствена - Жената -
поезия, в която днес мечтае.
© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados