"Но ах, какви ли приказни поляни
в очите ти тъй пъстри пак цъфтят... " *
и чувствата ми за любов призвани
с мелодии на арфите трептят.
От творческите, нежни, топли длани,
политат пеперуди и кръжат
над пролетни цветя с мечти постлани
от феите, които в смях жужат.
Лъчите на живота тържествуват
и галят с обич всеки стрък, и лист.
В реката рибки златни благо плуват,
в гората пее славей с глас най-чист.
Картината е само твоя, тя -
показва образа ти с красота.
* Contessa ( Светла Асенова )
© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados