Ъката - мъката,
ъката - мъката,
скрибуца каручка из лъката.
Тъй колелата скърцат в мъглата,
мъкнат надолу дървата.
В Балкана навъсен
във този час късен
трудно по пътя вървят.
А на завоя,ей там на ъгъла,
спират да се въртят.
Ъката - мъката,
ъката - мъката,
крета каручка по лъката.
© Лидия Кърклисийска Todos los derechos reservados