28 ago 2024, 16:44

Категорично 

  Poesía » De amor, Filosófica
88 1 2

Каква любов ще е, щом мигом коленичи
пред земните закони и се покори?
Светът обръгнал и навикнал да е ничии,
омразен станал е на себе си дори.

 

Каква любов ще е щом слепите недели
превърне просто в делник, за да угоди?
Сама отреже си крилете снежнобели,
дали ще бъде по-удобна от преди?

 

Каква любов ще е? Навярно много грешна.
Охулена и свита... Само ще мълчи.
Такава аз не искам никога да срещна,
бездушна, без сърце, с избодени очи.

 

Каква любов ли е? Камбана ли е? Лира?
ту трън, ту цвете, ту с копривена душа...
И нека място в ада днес ми резервират,
обичам ли – не се страхувам да греша.

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??