Катеричките
Предизборно стихче за недорастнали деца.
Катерички рунтавелки, със опашчици къделки...
Търся ги със поглед отдалече.
Не ги видя по клоните вече!
По Дървото на Живота да прескачат
весели, щастливи и игриви!
Нанизали са ги на шиш, да ги пекат живи...
Червени въглени под тях горят!
Вместо жаравата да препикаят
и огънят под тях да угасят,
хапят се една със друга,
цвърчат от болка и... спорят...
Със споровете си огласят
мръсночервения простор,
но... "консенсус" не намират
в празен, безполезен спор:
От коя боя да бъде новото Зверче,
което пак на жар ще ги пече...
© Петър Петров Todos los derechos reservados