Аптекарят на точното време
сипва в блюдото на везните
равни части от радост и бреме
в циферблатния път на стрелките.
Будни сънуват и сънни – будуват
в денонощния впряг на сезоните
и препускат, но колко им струва,
право към онзи, който ги гони…
Спират, когато останат без сили
и тогава изглеждат доволни.
Излежават се и са красиви,
а закъснелите… Сме като болни.
© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados