31 may 2009, 11:09

Като гръм 

  Poesía » De amor
492 0 2

Като гръм от небето идва любовта,

пробожда тя със вълшебната си игла,

във разума по правило не вярва тя,

да отварят нежно очите на деня

и дръпнат завесата на нощта -

там Купидон и Афродита се любуват на

на тържествената им свобода.

И ако някой ден посоката им се измени,

то било е само и единствено за това,

че звездите не ходят по земята,

а боговете проговарят:

- Да се разлеят в божествено вино

и дочакат близко сърце

                         от далечен рай да възкръсне

и вълшебна тръпка в заря

                        от любовни трепети

като есенни листа

                       да се разпръсне.

 

© ДИМА Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Не познах стиховете ,толкова много са нацапани ...
  • Вълнуваща любовна поезия. Харесах, продължавай... Весел ден и много красиви мигове...Дими
Propuestas
: ??:??