Те са като куче и котка,
противоположности, които се привличат.
Той е буен, тя е кротка,
един на друг изобщо не приличат.
Той е сериозен и умерен,
но тя харесва го такъв;
обича го, когато е наперен,
а той я пази като лъв.
Тя е весeла, игрива и забавна,
а той е здраво стъпил на земята;
като нея няма равна -
тя вечно лети във небесата.
Тя е опърничава, ината,
и обича да нарежда;
той обича тишината.
Той разхвърля, тя подрежда.
Двамата да спорят обожават -
това е любимото им занимание;
понякога дълбоко се нараняват,
но не нарочно, а по невнимание.
Противоположности, които се привличат
- викат и се карат бясно,
но и много се обичат;
един без друг не могат, да е ясно!
© Татяна Todos los derechos reservados