Когато тръгваш тихо,
Не затръшвай с яд и пътната врата.
Едничка тя е не виновна,
че "пак не срещна" топлина...
Когато тихо си отиваш,
Не проклинай с нежни думи –
Маскарад...
Театърът е просто име
на сцената, където си игра.
Във филми и във роли
обличаше се нощ и ден,
и търсеше какво "говори"
всеки поглед, всеки глупав жест.
Интриги и лъжи оплете,
а днес затръшваш и поредната врата.
Бъди ти себе си!
И те съветвам:
Забравяй реплики от сцени –
по леко се живее.
Останалото ни е изпит и урок по суета.
© Калина Todos los derechos reservados