27 ago 2024, 13:45

Като яничари (съвременна интерпретация на историческа песен) 

  Poesía
62 0 0

Яничари ходят, майко,

от село на село.

Те не са яничари, майко,

а цигански шайки.

(Всичко е пропищело)

Опоскаха ни селата, майко,

градовете вече превземат.

Градовете вече превземат, майко,

само дето мъжки рожби

                                      не вземат.

© Вълчо Шукерски Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??