Разиграват съдбите ни на рулетки
разни измислени типове
с пращящи от манги банкови сметки
и, кой знае защо, нарекли се ВИП-ове.
Ние сме невзрачни пластмасови пулчета,
подхвърляни в нечие масонско „Монополи”.
Друг тайно прибира златните кюлчета,
глух за нашите сълзи и вопли.
Искам, обаче,
игра да предложа
на същите тези, безчувствени ВИП-ове:
запазено място във ложа...
пистолет с барабан, шест патрона,
а във всяка дупка –куршум.
И никакви чипове...
Кирил ПАЛАЧОРОВ, Бургас, 15.05.2011
© Кирил Ганчев Todos los derechos reservados
Пиша ти една шестица за стихото и една за смелостта!!!