Есенен вятър
кестените брули.
Листа танцуват,
песента му чули.
С мека светлина
слънцето огрява.
Кестени препича
някой на жарава.
Кестените капят,
сипят се листата.
За здраве ги събира
някой от земята.
Кестенова есен
във въздуха трепти.
Нейде в сърцето
стопля тя мечти.
© Лилия Нейкова Todos los derechos reservados