Килим от листа, килим от листа
и две сърца сред жълтите дървета.
Ах, как вали, вали любовта
и сипе се тя в душата на поета.
Килим от листа сред пъстра дъга,
в красива гора от жълти дървета,
мечти, красота, любов, светлина,
път в цветовете на нежни лалета.
Килим от листа, килим от листа,
рисува художник с молив в ръка,
говори поет с медена уста
и накрая шедьовър, миг в нежността.
Килим от листа, килим от листа,
звучи като някоя хубава песен.
Ах, че не спира, вали любовта
само когато, когато е есен.
© Иван Бодуров Todos los derechos reservados