12 jun 2010, 10:39

Китайска приказка 

  Poesía » Otra
513 0 2

 

И ето, че
душата ми е в парка,
а клетката - с отворена вратичка
виси на клон.
Наоколо ухаят

магнолии.

Играят тай чи.


Поглежда предпазливо
еднооко,
през тъничките пръчици
се мята,

гърди издува

и глава изправя

и ей я  вече долу

на земята.

 

Замахва със перцата
многоцветни.

Тай чи започва да играе
в парка
и, земната хармония
усетила,

със другите певци във хор запява.

© Павлина Гатева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Лечебно ми подейства... Хармония не просто със света, но и със себе си... трудно, но не е невъзможно!
  • Вътрешни бойни изкуства - скрита загадъчност, плод на фантазията!!!
Propuestas
: ??:??