По повод съдбата на нашите медици,
на които съчувствам най-искрено
и им желая по-бързо разрешаване
на жизненоважния за тях въпрос –
дали ще живеят все пак... и
ще бъдат ли пуснати на свобода?
Клетка за хора
Страхът оглежда се в очите,
безсилие сковава ви телата,
от ужас бледи са душите,
от болка спрели са сърцата.
„Живот ли е да го опишеш? -
бе казал някога поетът, -
разровиш ли го ще мирише...”,
Кому е нужна смърт нелепа?!
Кръвта сковава всички жили,
замръзват надежди в сърцата.
Ще останат ли, българи, сили,
ще си поискаме ли свободата?
27.12.2006г.
© Мери Todos los derechos reservados