Клетва
Мразя виното! Заради тебе пия!
Сънувам те, животът си ми ти.
Обичам те, от никого не крия.
Все тебе търсят моите очи!
Наплаках се и без сълзи останах!
Настрадах се от болка и лъжа!
Да те обичам само не престанах,
а ти погуби в мене любовта.
Не бих живяла, а за теб живея
и дишам, и мечтая, и горя!
Не бих се смяла, а за теб се смея
и търся сянката ти във нощта!
Проклет бъди от мене и от Бога!
Дано обичаш като мене ти:
вечер да си лягаш със тревога,
сутрин да се будиш със сълзи!
21.05.98г.
© Георги Иванов Todos los derechos reservados