Дошли са тежки времена, Родино.
Разкъсват те, продават те. Без свян.
Не спира ги ни корен, нито минало,
ни клетвата на Стария Балкан.
Но ти си майка. Страдаш и прощаваш –
дори предателства и клевети.
Напускат те, а ти ги благославяш
и не затваряш подир тях врати...
Възкръсването идва след разпятие.
И бъдещето ще го потвърди.
Сега се бориш със насрещен вятър
и знам, Родино, че ще победиш!
© Елица Ангелова Todos los derechos reservados