Запали ги всички тез
болестотворни,
мракозначни книги.
Със своите знания
покварно безетични
провалили не един
живота сивомътни
прозаични. От
лицето на земята,
глупостта и
простотията изтрили.
Нещастният идеал
за всеобщата
просташка радост
те измили,
покривайки със бръчки,
на дълбока мъчна
старост, младежкото лице.
В интерес на истината,
погубващи очи, душа, сърце.
© Todos los derechos reservados