Ще подадеш ли ти ръка
на човек в беда, в нужда,
ще утешиш ли друг в тъга,
или думата "добро" за теб е чужда?
Би ли предал приятел
в името на изгодата своя?
Прагматик ли си, или мечтател,
хлябът ли е важен, или звездите в безброя?
© Георги Todos los derechos reservados