КОГАТО ТЕ СРЕЩНАХ...
... открих в теб тайнствена роза, докосваща кристалните струни
на моята романтично-чувствена като лира душа!
КОГАТО СЕ ВЛЮБИХ В ТЕБ...
... се възродих в планета, която унесено танцува около своята звезда
и трепетно се къпе в нейната животворна светлина!
КОГАТО СЕ ОГЛЕЖДАМ В ОЧИТЕ ТИ...
... виждам в тях река от нежност, която бих преплувал
дори бреговете ѝ да са безкрайно далечни!
КОГАТО ЧУЯ ГЛАСА ТИ...
... долавям ефирния валс на слънцето, рисуващо с лъчите си
върху тъмните стъкла на житейското всекидневие!
КОГАТО СИ ИГРАЯ С КОСИТЕ ТИ...
... от тях се сипе водопад от загадъчни светулки,
разпръскващи нощния мрак в очакване на зората!
КОГАТО ГАЛЯ ЛИЦЕТО ТИ...
... по пръстите ми тече неудържимият смях на лятото
и долавям полъха на соления морски бриз!
КОГАТО ЦЕЛУВАМ УСТНИТЕ ТИ...
... вдъхвам знойния аромат на букет лилави теменужки
и жадно пия от техния божествен нектар!
КОГАТО ДОКОСВАМ ДЛАНИТЕ ТИ...
... горя с благодатния огън на неземно щастие,
който ласкаво топи леда на моята тиха самота!
КОГАТО ОБГРЪЩАМ ТЯЛОТО ТИ...
... чувам необятния пулс на звездите, спускащи се
като копринен воал и потъващи дълбоко в гърдите ми!
КОГАТО ТЕ ПРИТИСКАМ ДО СЪРЦЕТО СИ...
... усещам топлината на два огнени пламъка,
които неудържимо се сливат в един нестихващ пожар!
КОГАТО ТЕ СРЕЩАМ В СЪНЯ СИ...
... твоят вълшебен чар заслепява блясъка на Вселената
и изпълва сянката на нощта с призвездна жарава!
КОГАТО... съм с теб и се оглеждам в очите ти...
слушам гласа ти и си играя с косите си...
галя лицето ти и целувам устните ти...
докосвам дланите ти и те притискам до сърцето си...
ТОГАВА... се сливам с теб в безмълвен покой и мечтая
как копнея да съм невидим лъч от мълчаливото слънце
на твоите най-съкровени мечти!
6 май 2008
© Даниел Цокев Todos los derechos reservados
"притихвам онемяла"
от...вечността на това изживяване...
Поздравления от Цялата Вселена!