Любовта чака някъде скрита
с вишнев цвят да засипе паважа.
По безлюдните улици скита
и наднича в прозорците даже.
Аз отдавна не ходя на срещи,
но съм сигурна – ще ме открие.
Закипи ли кръвта ми гореща
се превръщам в природна стихия.
В ден един, като този усмихнат,
ще застанем една срещу друга.
И небето дори ще притихне
под звука на „ Токата и Фуга“.
Над главите ята ще се реят,
вишнев цвят ще засипва паважа,
под ръка ще танцуваме с нея.
Някой има ли нещо да каже?!
*Токата (от италианското toccare „да докосна“) е виртуозна музикална пиеса, типична за клавирните инструменти или струнните инструменти (от типа на лютня и китара), включваща бързи моменти.
© Nina Sarieva Todos los derechos reservados