Когато нощем улиците празни милеят за милувката на боговете
Когато в мрака непрогледен на кривия сокак луната хвърля сянка
Когато от любов замаяни, прегърнати,
със блеснали очи,
Край теб минават: тя – млада секретарка, той – чиновник със една година стаж...
Когато... отечеството родно разграбват го безкрай
на партиите “всенародни”
лакеи уродливи на гнъсен капитал...
И място ти не можеш си намери...
А там съвет ти дават пак –
не се коси, не се изнервяй, вземи се успокой –
какво ти пука?
Я заеми се с своята наука и в мир живей!
Светът е скука, която трябва да се изживей,
да се забрави –
К`во ти пука?
Я виж тез двамата – не искаш ли и ти?
Да си щастлив и да забравиш, че други мрат във нищета,
в зандани страшни, във война?
Защо ти пука? Дали си ти нормален? Май не си!
Я махай се оттука!
© Велин Евстатиев Todos los derechos reservados