17 sept 2023, 14:04  

Когато порасна - на Колето от Царево 

  Poesía » Para niños
458 1 4

Дядо ми е стар моряк,

и в морето влезе пак

рано, рано, в зори

с мрежи риба да лови.

 

От пристана отплува в тъмата

лодката развяла си платната,

като чайка в синьото небе,

в полет разперила криле.

 

Голям да порасна веднъж,

да стана истински мъж,

тогава от пристана в зори

ще отплувам за далечни страни.

 

На голям кораб в океана

аз ще бъда капитана,

ще го водя смело, без проблеми,

сред бурните вълни големи.

 

Щом след време се завърна,

моят дядо ще прегърна

и ще видя радостта да плаче,

че пораснало е малкото юначе.

 

                

 

© Никола Яндов Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Когато порасна, искам да стана... »

24 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??