22 jul 2018, 0:31

Когато в седем 

  Poesía » Filosófica
592 2 2

...когато в седем вечерта,
самичка къщата притихва,
поливам моите цветя,
ветрец в глухарчетата кихва,
и чака някой да рече
отсреща, своето „Наздраве”,
и мисълта ти, все тече –
Река, понесла китка здравец!

Цветята мислят си за мен,
глави навели с празни чаши,
когато в седем, угасен,
дисплеят почне да ме плаши...
Защо, и чудиш се, къде е,
и търсиш го това Светличе?
Водата ще го доведе,
понесла твоето Беатриче!
12.05.2017, 07.07 ч. вечерта

© Таня Чардакова Todos los derechos reservados

Стихотворението е публикувано за първи път в творческия ми Фейсбук "Dvekitki Karlovo" на 12.05.2017 г. в 07.07 ч. вечерта и е седмото мое стихотворение, което публикувам в сайта otkrovenia.com С пожелания за светли летни дни и много приятели!

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??